NL / EN

Total Produce Indigo, specialist in rijpen van peren

Samen met het kwaliteitsteam van Total Produce en de koelspecialisten van Koelhuis Zederik in Groot Ammers heeft Indigo een expertisecentrum ontwikkeld voor appelen en peren. De activiteiten van het in hardfruit gespecialiseerde koelhuis staan vanaf februari tot en met augustus bijna volledig in het teken van het importfruit van Indigo.

 


Een bijzonder voorbeeld van toegevoegde waarde is het rijpen van Williams peren. Vanaf maart tot en met juli worden deze peren eetrijp gemaakt en op programmabasis geleverd aan Franse retailers. “Gerijpte peren in het schap zijn een win-win situatie voor klant en retailer”, stelt David Benezra, Managing Director van Total Produce Indigo. De Franse consument verwacht rijp en smakelijk fruit te vinden in de supermarkt. Door groene peren te rijpen worden de omloopsnelheid en herhalingsverkopen vergroot.

Voor het rijpen van fruit zijn kennis van de fysiologische eigenschappen van het product en de groeicondities gedurende de teelt van belang. Aangezien elk ras met bijbehorende mutanten zijn eigen specifieke kwaliteitskenmerken heeft, is het noodzakelijk om voor ieder ras afzonderlijk een rijpingsrecept te ontwikkelen. Indigo rijpt voornamelijk Williams, maar ook andere variëteiten, zoals Abate, zijn serieus in ontwikkeling. Benezra verwacht dat op termijn ook andere landen zullen overgaan op gerijpte peren. Dat gebeurde eerder al met mango’s en Hass avocado’s.